Albade.com
Pėrshendetje vizitor i nderuar...
Me sa duket, ju nuk jeni identifikuar akoma nė faqen tonė, ndaj po ju paraqitet ky mesazh per tju kujtuar se ju mund tė identifikoheni qė tė merrni pjesė nė
diskutimet dhe temat e shumta tė forumit tonė.

- Nė qoftė se ende nuk keni njė Llogari personale nė forumin tonė, mund ta hapni njė tė tillė duke u Regjistruar
-Regjistrimi ėshtė falas dhe ju merr koh maksimumi 1 min...

Me Respekt dhe Kėnaqėsi:
Staffi i Forumit Albania Server Forum

Vizitor tė nderuar dhe tė rrespektuar nėse dėshironi qė pop login tė mos shfaqet klikoni butonin DO NOT DISPLAY AGAIN
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.bestgoo.com". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė.

Share | 
 

 Sophia Loren

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė 
AutoriMesazh
TheBest
Moderator
Moderator
avatar

Male
Numri i postimeve : 4519
Age : 29
Location : Deutschland
Job/hobbies : Fraer
Humor : Filmat qesharake
Registration date : 13/11/2007

MesazhTitulli: Sophia Loren   22/3/2008, 18:56

Sophia Loren ėshtė lindur nė Romė mė 20 shtator 1934 me emrin Sofi a Villani Scicolone.
Ėshtė aktore italiane dhe fituese e ēmimit Oskar, e cila mė 1960 arriti famėn botėrore. Sophia Loren ka lindur si fėmijė i inxhinierit Riccardo Scicolone dhe mėsueses Romilde Villani. Ėshtė rritur nė kushte tė varfėrisė nė qytetin Pozzuoli pėrtej Napolit, derisa ende vazhdonte Lufta e Dytė Botėrore. Banesėn e vogėl e ka ndarė me motrėn Marijėn, prindėrit, gjyshin, gjyshen, dajat dhe si fėmijė ėshtė cilėsuar si vajzė e shėmtuar, por mė vonė u rrit nė bukuroshe. Motra e saj ėshtė martuar pėr Roman Mussolinin, djalin e Benito Mussolinit.
Sophia qysh si 15 vjeēe shkoi tė kėrkonte role fi lmike nė Romė, kurse me pagesėn nga puna si modele pėr ilustrimin e tregimeve romantike e ka mbajtur familjen e saj. Pas roleve tė
vogla nė fi lmat si “Quo Vadis”, Sophia mė 1957 e njohu producentin e vjetėr Carlo Ponti me tė cilin u martua pėr ditėlindjen e 23 tė saj. Prej atij u desh tė ndahej qė t’iu shpėtonte akuzave pėr bigami, sepse ai ishte i martuar, por megjithatė mbeti nė lidhje dashurie me tė. Ka qenė e njohur se shumė artistė kanė qenė tė mahnitur me bukurinė e saj. Nė fi lmin “Krenaria dhe dėshira”, Cary Grant aq thellė u dashurua nė tė sa qė e ka lutur qė tė martohej pėr tė, edhe pse e dinte se ishte e martuar me Pontin, por edhe Peter Sellers
ėshtė dashuruar nė tė derisa po e xhironin komedinė “Milionerja” kėshtu qė ishte i gatshėm tė ndahej nga gruaja e tij pėr shkak tė saj. Kur mė 1962 e fitoi Oscarin pėr dramėn e luftės italiane “La Ciociara”, e xhiruar sipas motiveve tė romanit tė Moravisė, u bė aktorja e parė nė histori e cila e fi toi ēmimin jashtė hapėsirės anglofone. Mė 1967 merr pjesė nė fi lmin e fundit, regjinė e tė cilit e bėri Charli Chaplin, “Kontesha nga Hong Kongu”. Marcello Mastroianni, miku i saj, ka marrė pjesė nė 13 filma me tė nė mesin e tė cilėve edhe nė "Martesa nė stilin italian".
Mė 1982 i ka mbajtur 18 ditė burg nė Itali pėr shkak tė mospagesės sė tatimit. Revista “Empire” mė 1995 e ka shpallur nė mesin e 25 yjeve mė seksi nė historinė e fi lmit. Pos Oskarėve, ka fituar edhe 5 Globuse tė arta; edhe pavarėsisht dy abortimeve arriti t’i lindė dy fėmijė, Carlo Ponti Jr. i Edoardo Ponti. Kohėt e fundit ėshtė marrė me fi nancimin e punėve pėr kuzhiniere, grimere, parfumeri etj. Ka luajtur pėrkrah aktorėve tė njohur botėrorė si: Omar Sharif, Mira Sorvino, Gérard Depardieu, Julia Roberts, Marcello Mastroianni, Kim Basinger, Lauren Bacall, Anouk Aimée, Ava Gardner, Richard Burton, Jean Gabin, Marlon Brando, Gregory Peck, Paul Newman, Peter Sellers, Vittorio De Sica, Anita Ekberg, Romy Schneider, Charlton Heston, Clark Gable, Jean-Paul Belmondo, Anthony Quinn, Cary Grant, Frank Sinatra, John Wayne, Yves Montand etj.


Filmografi a:
Charlie Chaplin: The Forgotten
Years (2005)
Women of Courage (2005)
Peperoni Ripieni e Pesci in Faccia
(2004)
Between Strangers (2002)
Francesca and Nunziata (2001)
Soleil (1999)
Grumpier Old Men (1995)
Ready to Wear (1994)
Angela (1990)
Saturday, Sunday and Monday
(1990)
Running Away (1989)
Courage (1986)
Angela (1984)
Aurora (1984)
Sophia Loren - Her Own Story
(1980)
Firepower (1979)
Brass Target (1978)
Fatto di sangue fra due uomini
per causa di una vedova. Si sospettano
moventi politici (1978)
A Una Giornata Particolare
(1977)
The Cassandra Crossing (1977)
Get Rita (1975)
Il Viaggio (1974)
La Pupa del gangster (1974)
Le Testament (1974)
La Mortadella (1972)
Man of La Mancha (1972)
Bianco, Rosso e... (1971)
La Moglie del Prete (1971)
The Sunfl ower (1970)
Cinderella - Italian Style (1967)
A Countess From Hong Kong
(1967)
Arabesque (1966)
Judith (1966)
Lady L (1966)
Operation Crossbow (1965)
Marriage - Italian Style (1964)
The Fall of the Roman Empire
(1964)
Five Miles to Midnight (1963)
Yesterday, Today, and Tomorrow
(1963)
Boccaccio ‘70 (1962)
Madame Sans-Gene (1962)
Showman (1962)
The Condemned of Altona
(1962)
El Cid (1961)
El Cid - Restored Version (1961)
Neapolitan Carousel (1961)
Two Women (1961)
The Millionairess (1961)
Heller in Pink Tights (1960)
It Started in Naples (1960)
A Breath of Scandal (1960)
That Kind of Woman (1959)
The Black Orchid (1959)
Attila (1958)
Desire Under the Elms (1958)
Houseboat (1958)
La Donna del Fiume (1958)
The Key (1958)
Boy on a Dolphin (1957)
Legend of the Lost (1957)
The Gold of Naples (1957)
The Miller’s Wife (1957)
The Pride and the Passion
(1957)
Bread, Love and... (1956)
Too Bad She’s Bad (1956)
What a Woman! (1956)
The Sign of Venus (1955)
Aida (1954)
Two Nights With Cleopatra
(1954)
Brief Encounter (1946)

Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit http://www.albade.com
 
Sophia Loren
Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Albade.com :: Arti dhe Kultura :: Kinematografia dhe Teatri-
Kėrce tek: