Albade.com
Pėrshendetje vizitor i nderuar...
Me sa duket, ju nuk jeni identifikuar akoma nė faqen tonė, ndaj po ju paraqitet ky mesazh per tju kujtuar se ju mund tė identifikoheni qė tė merrni pjesė nė
diskutimet dhe temat e shumta tė forumit tonė.

- Nė qoftė se ende nuk keni njė Llogari personale nė forumin tonė, mund ta hapni njė tė tillė duke u Regjistruar
-Regjistrimi ėshtė falas dhe ju merr koh maksimumi 1 min...

Me Respekt dhe Kėnaqėsi:
Staffi i Forumit Albania Server Forum

Vizitor tė nderuar dhe tė rrespektuar nėse dėshironi qė pop login tė mos shfaqet klikoni butonin DO NOT DISPLAY AGAIN
Mirė se vini nė forumin "www.Albania.bestgoo.com". Ju dėshirojm argėtim tė kėndshėm, kaloni sa mė mirė nė mesin tonė.

Share | 
 

 Richard Burton

Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Shko poshtė 
AutoriMesazh
TheBest
Moderator
Moderator
avatar

Male
Numri i postimeve : 4519
Age : 29
Location : Deutschland
Job/hobbies : Fraer
Humor : Filmat qesharake
Registration date : 13/11/2007

MesazhTitulli: Richard Burton   22/3/2008, 18:51

Richard Burton

Richard Burton ėshtė i lindur 10. nėntor 1925 – kurse ka vdekur mė 5 gusht 1984, ishte actor uellsian. Ishte i njohur pėr stilin e tij, ka qenė shtat herė i nomunuar pėr shpėrblimin e akademisė fi lmime amerikane pėr aktrim, por asnjėherė nuk e ka marrė. ishte fi tues e Globusit tė artė si aktori mė i mirė fi llestar nė fi lmin “My Cousin Rachel”, 1953, pastaj Globusoin e artė e fi toi si aktori mė i mirė nė fi lmin Equus” 1978. Ėshtė nominuar pėr Oskar si aktori mė i mirė i rolit dytsor nė filmin “My Cousin Rachel”1952; pastaj mė 1964 pėr fi lmin “Becket” pėr rolin mė tė mirė tė aktorit; Sė treti mė 1965 ėshtė nominuar pėr Oskar si aktori mė mirė kryesor nė fi lmin The Spy Who Came in from the Cold. Sė katėrti, ėshtė nominuar pėr Oskar si aktori mė mirė kryesor nė fi lmin “Who's Afraid Virginia Woolf? 1966; sė pesti ėshtė nominuar pėr rolin mė tė mirė kryesor aktorit nė fi lmin “Anne of the Thousand Days, 1969; sė fundi ėshtė nominuar pėr ēmimin Oskar si aktori kryesor mė i mirė nė fi lmin “Equus”, 1977.
Richard Burton e kishte edhe njė fėmijė me gruan e parė Sybil Williams, tė cilin fėmijė e kanė mbajtur nė fshehtėsi plotė, e cila ėshtė me tė meta mentale. Me kėtė grua Barton kishte edhe njė vajzė Kejt, e cila gjithashtu u bė aktore. Barton u nda nga gruaja e parė mė 1963, pėr tu martuar me kolegen e Elizabeth Taylor nė vitin 1964, e cila maresė zgjati deri mė 1974 kur u ndanė. Por pas njė viti sėrish u martauan mė 1975, e cila martesė u zgjati vetėm njė vit, deri mė 1976, kur u ndanė pėrsėri. luajtur pėrkrah aktorėve tė njohur botėrorė si: Roger Moore, Linda Evans, Lee Marvin, Sophia Loren, Elizabeth Taylor, Irene Papas, Marcello Mastroianni, Raquel Welch, Alain Delon, Clint Eastwood, Marlon Brando, Alec Guinness, Charles Bronson, Ava Gardner, Robert Mitchum, Henry Fonda, Sean Connery, John Wayne etj.




Filmografia:[/CENTER]
1984 (1984)
Ellis Island (1984)
Wagner: The Complete Epic
(1983)
Absolution (1981)
Circle of Two (1981)
Breakthrough (1979)
Lovespell (1979)
The Medusa Touch (1978)
The Wild Geese (1978)
Equus (1977)
Exorcist 2: The Heretic
(1977)
The Gathering Storm (1974)
The Klansman (1974)
Divorce His, Divorce Hers
(1973)
Massacre in Rome (1973)
Under Milk Wood (1973)
Bluebeard (1972)
Hammersmith is Out (1972)
The Assassination of
Trotsky (1972)
Raid on Rommel (1971)
A Wall in Jerusalem (1970)
Anne of the Thousand Days
(1969)
Boom! (1968)
Candy (1968)
Doctor Faustus (1968)
Where Eagles Dare (1968)
The Comedians (1967)
The Taming of the Shrew
(1967)
Who’s Afraid Of Virginia
Woolf? (1966)
The Sandpiper (1965)
The Spy Who Came in From
the Cold (1965)
Becket (1964)
Hamlet (1964)
Zulu (1964)
The Night of the Iguana
(1964)
Bluebeard (1963)
Cleopatra (1963)
The V.I.P.s (1963)
The Longest Day (1962)
Ice Palace (1960)
The Bramble Bush (1960)
Look Back in Anger (1959)
Bitter Victory (1957)
Alexander the Great (1956)
Demetrius and the Gladiators
(1954)
The Desert Rats (1953)
The Robe (1953)
Green Grow the Rushes
(1951)
The Last Days of Dolwyn
(1949)
Brief Encounter (1946)


Mbrapsht nė krye Shko poshtė
Shiko profilin e anėtarit http://www.albade.com
 
Richard Burton
Shiko temėn e mėparshme Shiko temėn pasuese Mbrapsht nė krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti pėrgjigjeni temave tė kėtij forumi
Albade.com :: Arti dhe Kultura :: Kinematografia dhe Teatri-
Kėrce tek: